• Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

  Πότε χρειάζεται να απευθυνθούμε σε έναν ψυχολόγο

  Πολλές φορές όλοι μας, έχουμε νοιώσει ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε, ότι ”δεν πάει άλλο” ή ότι έχουμε ένα γενικευμένο και ανεξήγητο άγχος. Άλλες φορές γνωρίζουμε καλά τι μας φταίει, όπως συγκεκριμένα γεγονότα ζωής: πένθος, διαζύγιο, ανεργία κλπ, αλλά νιώθουμε ανήμποροι να τα αντιμετωπίσουμε, αδυνατούμε να διαχειριστούμε αυτό που μας συμβαίνει…

 • Σύμβουλος Γάμου

  Πως μπορεί να βοηθήσει ένας Ψυχολόγος – Σύμβουλος γάμου: Τι είναι η θεραπεία ζεύγους;

  Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σχέση ή/και στο γάμο τους. Προβλήματα όπως έλλειψη επικοινωνίας, διαφωνίες σχετικά με την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, συγκρουσιακές σχέσεις, απομόνωση, έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, απιστία κ.α.

 • Συμβουλευτική Γονέων

  Συμβουλευτική γονέων: μέθοδος και διαδικασία

  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, που και πως μπορεί ένας γονιός να καταρτισθεί ή έστω να ενημερωθεί με ασφάλεια και εγκυρότητα, ως προς το γονεϊκό του ρόλο; Ουσιαστικά πουθενά! Για τον πιο σημαντικό ίσως ρόλο της ζωής μας, δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση, καμία πιστοποίηση, κανένα σχετικό εγχειρίδιο.

 • Συμβουλευτική Εφήβων

  Συμβουλευτική εφήβων: ακούμε, κατανοούμε, υποστηρίζουμε

  Όλοι συμφωνούν ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην εξελικτική μας πορεία απο παιδιά σε ενήλικες. Τα πάντα σε αυτή τη φάση της ζωής μας αλλάζουν: το σώμα μας, η φωνή μας, οι διαθέσεις μας, τα ενδιαφέροντα μας, οι στόχοι μας.

 • Παιδοψυχολογική Υποστήριξη

  Παιδοψυχολογική υποστήριξη & θεραπεία: πότε ένα παιδί χρειάζεται παιδοψυχολόγο

  Τα μικρά παιδιά, προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-4 έως 12-13 χρονών περίπου) βιώνουν και αυτά, όπως και οι ενήλικες στο περίγυρο τους, συναισθήματα εξίσου θετικά και αρνητικά. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι “είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει…” ή ότι “θα το ξεγελάσουμε με αυτό ή με εκείνο τον τρόπο…” διότι τα παιδιά καταλαβαίνουν και συναισθάνονται όχι ίσως με τον τρόπο των ενηλίκων, σίγουρα όμως με έναν δικό τους, μοναδικό, αθώο και αφιλτράριστο τρόπο.

 • Ομάδες – Βιωματικά Εργαστήρια

  Ομάδες – Βιωματικά Εργαστήρια

  Εκτός από τις ατομικές συνεδρίες ή τη θεραπεία ζεύγους στο κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης παρέχεται η δυνατότητα στον καθένα να ενταχθεί και να παρακολουθήσει ως μέλος μια απ’ τις παρακάτω ομάδες: