ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σχετικά με εμάς

Το 2007 ξεκινήσαμε, τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.  Από τότε έχουν περάσει 13 χρόνια! Μεγαλώνουμε κι εμείς μαζί με τις δουλειές μας…

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Να βοηθήσουμε εσάς σε αυτά που σας απασχολούν και σας προβληματίζουν. Να αναδείξετε τις δυνατότητες και τις δεξιότητες σας, για μια πιο λειτουργική, πρακτικά αλλά και συναισθηματικά, διαχείριση της ζωής σας. Γιατί το γραφείο μας είναι πάνω από όλα ένας χώρος συζήτησης και κατανόησης. Ένας χώρος όπου θα σας ακούσουμε, θα σας κατανοήσουμε και θα σας στηρίξουμε. Αυτό είναι ουσιαστικά και το πλαίσιο μίας ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας: ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, χωρίς κρίσεις και κριτικές, χωρίς «σωστό και λάθος», όπου η Αυθεντικότητα, η Ενσυναίσθηση και η Αποδοχή γίνονται προϋπόθεση για κάθε αληθινή συναίσθηση!

Αυτός είναι ο στόχος μας και το όραμα μας.  Μια καλύτερη ποιότητα ζωής, εφικτή για όλους, τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.  Μια ζωή που αξίζει κανείς να ΖΕΙ!

 

Κανονισμός λειτουργίας γραφείου

Α. Πριν κλείσετε μία συνεδρία

 • Αν ενδιαφέρεστε για ατομική ψυχοθεραπεία και θέλετε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας, επικοινωνήστε μόνο αν ενδιαφέρεστε για τον εαυτό σας και όχι για κάποιον άλλο... Γονιός, αδερφός, σύζυγος, φίλος, ακόμα και για το παιδί σας αν αυτό είναι ενήλικο, πρέπει οπωσδήποτε να καλέσει ο ίδιος...
 • Αν είστε ζευγάρι και ενδιαφέρεστε για συμβουλευτική γάμου θα πρέπει να έχετε συζητήσει μεταξύ σας και να είστε σύμφωνοι να έρθετε και οι δύο μαζί...
 • Οι ενδιαφέρεστε για συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων, μπορούν να πραγματοποιηθούν και μόνο με την παρουσία του ενός γονέα...
 • Οι θεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα (ή κατ εξαίρεση πιο συχνά) ή μία φορά ανά δεκαπέντε ημέρες (όχι πιο αραιά)

Β. Θέματα απορρήτου

Η θεραπευτική σχέση βασίζεται στην αρχή της εμπιστευτικότητας. Αυτό σημαίνει τη ρητή δέσμευση εκ μέρους του θεραπευτή να διαφυλάξει το απόρρητο των λόγων του θεραπευόμενου χωρίς παρεκκλίσεις.

 • Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις εκείνες που ο θεραπευόμενος εκφράζει συγκεκριμένη απειλή εναντίον της ζωής κάποιου συνανθρώπου ή και της δικής του ζωής, βρισκόμενος ταυτόχρονα σε κατάσταση συναισθηματικής σύγχυσης.

Γ. Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων

Σε ό,τι αφορά τη θεραπευτική διαδικασία με τα παιδιά και τους εφήβους καλό είναι να γνωρίζουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τα εξής: Στις συνεδρίες αυτές ισχύει το απόρρητο, όπως και στους ενήλικες, ωστόσο κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία του/της ψυχολόγου και με τους γονείς ή κηδεμόνες του παιδιού, προκειμένου για την έγκαιρη ενημέρωσή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα – η συχνότητα των οποίων διαμορφώνεται κατά περίσταση.

Δ. Χρόνος, χρέωση & συνέπεια στην ψυχοθεραπεία

 • Η διάρκεια κάθε συνεδρίας (ατομική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική γάμου, συμβουλευτική οικογένειας) είναι περίπου 50' και η χρέωση είναι 50-70 ευρώ ανά συνεδρία.
  Αν αργήσετε στη συνεδρία, ο χρόνος σας δεν παρατείνεται.
 • Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ψυχοθεραπευτική διαδικασία οι συνεδρίες να μην αναβάλλονται. Εάν χρειαστεί να ακυρώσετε μια συνεδρία αυτό πρέπει να γίνει έως και το τέλος της κάθε προηγούμενης εβδομάδας (έως την Παρασκευή 9.00μμ).
  Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν ακυρωθεί μια συνεδρία αυτή χρεώνεται κανονικά.
 • Η πληρωμή στο γραφείο γίνεται μετά το τέλος κάθε συνεδρίας.
  Οι διαδικτυακές συνεδρίες προπληρώνονται.
 • Εάν για κάποιον λόγο αποφασίσετε να σταματήσετε την θεραπεία, θα πρέπει για την δική σας ψυχική ισορροπία, να έρθετε να συζητήσετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ πιθανό ότι επαναλαμβάνεται κάτι που κάνατε και στην προσωπική σας ζωή και τώρα είναι η στιγμή να το λύσετε. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

 

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να συμφωνήσουμε ότι η δέσμευση, η συνέπεια και η συνέχεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για μία αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ μας και από αυτό το πρίσμα η ύπαρξη ενός θεραπευτικού συμβολαίου έχει ουσιαστική και όχι τυπολατρική σημασία

Comments are closed.