ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Η φιλοσοφία μας

Η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ‘’ΕΠΑΦΗ’’ ξεκίνησε στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής από το 2007.  Σε περισσότερα από 20 έτη μας εμπιστεύτηκαν περισσότεροι από 2.500 θεραπευόμενοι, σε περισσότερες από 18.000 συνεδρίες με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες…

Όλα αυτά τα χρόνια, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού... Να βοηθήσουμε εσάς σε αυτά που σάς απασχολούν και σάς προβληματίζουν. Να σάς στηρίξουμε προκειμένου να αναδείξετε τις δυνατότητες και τις δεξιότητές σας, για μια πιο λειτουργική (πρακτικά και συναισθηματικά) διαχείριση της ζωής σας. Να σάς βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τα εμπόδια που βρέθηκαν στον δρόμο σας…

Όλα αυτά τα χρόνια, το γραφείο μας είναι πάνω από όλα ένας χώρος συζήτησης και κατανόησης. Ένας χώρος όπου θα σάς ακούσουμε, θα σάς κατανοήσουμε και θα σάς στηρίξουμε. Αυτό είναι ουσιαστικά και το πλαίσιο μίας ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας: ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, χωρίς κρίσεις και κριτικές, χωρίς «σωστό και λάθος», όπου η Αυθεντικότητα, η Ενσυναίσθηση και η Αποδοχή γίνονται προϋπόθεση μία αληθινή συνάντηση!

Όλα αυτά τα χρόνια, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Η συνεργασία και η δουλειά για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, εφικτή για όλους, τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

 

Κανονισμός λειτουργίας γραφείου

Α. Πριν κλείσετε μία συνεδρία

 • Αν ενδιαφέρεστε για ατομική ψυχοθεραπεία και θέλετε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας, επικοινωνήστε μόνο αν ενδιαφέρεστε για τον εαυτό σας και όχι για κάποιον άλλο... Γονιός, αδερφός, σύζυγος, φίλος, ακόμα και για το παιδί σας αν αυτό είναι ενήλικο, πρέπει οπωσδήποτε να καλέσει ο ίδιος/η ίδια...
 • Αν είστε ζευγάρι και ενδιαφέρεστε για συμβουλευτική γάμου θα πρέπει να έχετε συζητήσει μεταξύ σας και να είστε σύμφωνοι να έρθετε και οι δύο μαζί...
 • Οι συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων μπορούν να πραγματοποιηθούν και μόνο με την παρουσία του ενός γονέα...
 • Οι θεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα (ή κατ' εξαίρεση πιο συχνά) ή μία φορά ανά δεκαπέντε ημέρες (όχι πιο αραιά...)

Β. Θέματα απορρήτου

Η θεραπευτική σχέση βασίζεται στην αρχή της εμπιστευτικότητας. Αυτό σημαίνει τη ρητή δέσμευση εκ μέρους του θεραπευτή να διαφυλάξει το απόρρητο των λόγων του θεραπευόμενου χωρίς παρεκκλίσεις.

 • Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις εκείνες που ο θεραπευόμενος εκφράζει συγκεκριμένη απειλή εναντίον της ζωής κάποιου συνανθρώπου ή και της δικής του ζωής, βρισκόμενος ταυτόχρονα σε κατάσταση συναισθηματικής σύγχυσης.

Γ. Χρόνος, χρέωση & συνέπεια στην ψυχοθεραπεία

 • Η διάρκεια κάθε συνεδρίας (ατομική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική γάμου, συμβουλευτική οικογένειας) είναι περίπου 50' και η χρέωση είναι 50-70 ευρώ ανά συνεδρία.
  Αν αργήσετε στη συνεδρία, ο χρόνος σας δεν παρατείνεται.
 • Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ψυχοθεραπευτική διαδικασία οι συνεδρίες να μην αναβάλλονται. Εάν χρειαστεί να ακυρώσετε μια συνεδρία αυτό πρέπει να γίνει έως και το τέλος της κάθε προηγούμενης εβδομάδας (έως την Παρασκευή 9.00μμ).
  Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν ακυρωθεί μια συνεδρία αυτή χρεώνεται κανονικά.
 • Η πληρωμή στο γραφείο γίνεται μετά το τέλος κάθε συνεδρίας.
  Οι διαδικτυακές συνεδρίες προπληρώνονται.
 • Εάν για κάποιον λόγο αποφασίσετε να σταματήσετε την θεραπεία, θα πρέπει για την δική σας ψυχική ισορροπία, να έρθετε να συζητήσετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ πιθανό ότι επαναλαμβάνεται κάτι που κάνατε και στην προσωπική σας ζωή και τώρα είναι η στιγμή να το λύσετε. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

 

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να συμφωνήσουμε ότι η δέσμευση, η συνέπεια και η συνέχεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για μία αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ μας και από αυτό το πρίσμα η ύπαρξη ενός θεραπευτικού συμβολαίου έχει ουσιαστική και όχι τυπολατρική σημασία

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα ενημερώνεστε για όλες τις νέες δράσεις του Κέντρου μας: σεμινάρια, μαθήματα, ομάδες!

* Δείτε στην Αρχική σελίδα πως μπορείτε να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ τα 4 Σεμινάρια Ψυχολογίας!!!

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου

Comments are closed.