ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

 

ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ /  ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ:

Ατομική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Συμβουλευτική Γάμου & Θεραπεία Ζεύγους

Συμβουλευτική & Υποστήριξη Εφήβων και Οικογένειας

Online Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία μέσω Skype

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπουδές

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2006) και απέκτησα Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου, του Τμήματος Υπηρεσιών Υγείας (Διεύθυνση Υγείας, Τομέας Δυτικής Αθήνας, Νομαρχία Αθηνών) με Αρ. Πρωτοκόλλου 4008, (2008).

Στη συνέχεια ολοκλήρωσα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Κοινωνική Ψυχιατρική» (2015).

Τέλος, από το 2015 έως και σήμερα παρακολουθώ το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ομάδας της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας (Ε.Ε.Ψ.Ψ.Ο.).

Επαγγελματική πορεία

Από το 2013 έως και σήμερα εργάζομαι ως Ιδιώτης Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής προσέγγισης παρέχοντας υπηρεσίες Ατομικής και Ομαδικής Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας εφήβων και ενηλίκων, καθώς και Συμβουλευτική ζεύγους και γονέων.

Παράλληλα εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2012 στον Ξενώνα και το Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία («ΣΟΨΥ»), με τις εξής δραστηριότητες: 1. Ψυχολογική στήριξη και ψυχοεκπαίδευση των μελών του Ξενώνα και των οικογενειών τους. 2. Αγωγή – ευαισθητοποίηση – εκπαίδευση της κοινότητας. 3. Ψυχολογική στήριξη των μελών του Κέντρου Ημέρας, 4. Υπεύθυνος Ομάδας Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Ομάδας Ψυχοθεραπείας του Κέντρου Ημέρας. 5. Ομιλητής σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια στο πλαίσιο των δράσεων αγωγής κοινότητας, ευαισθητοποίησης και διασύνδεσης του ΣΟΨΥ με το δίκτυο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κ.α.

Έχω διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης τόσο της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών( 2015-2017), όσο και του τμήματος Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Περιστερίου (2008-2012), με αντικείμενο την Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία.

Τέλος, την διετία 2007-2008, παρείχα υπηρεσίες ψυχικής υγείας ως μέλος της Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας των στρατιωτικών μονάδων της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου - ΕΛ.ΔΥ.Κ..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

 

Comments are closed.