Σεμινάριο : «Πώς Να Μιλήσετε Σε Ένα Παιδί Για…»

Σεμινάριο : «Πώς Να Μιλήσετε Σε Ένα Παιδί Για…»


Μια ουσιαστική προσέγγιση στους κύριους προβληματισμούς που απασχολούν κάθε γονιό, με στόχο τον προσδιορισμό ρεαλιστικών λύσεων στην καθημερινή ζωή.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ

“Όταν οι γονείς ρωτούν, καλό θα ήταν οι ειδικοί να μπορούν να απαντήσουν. Πρώτα όμως πρέπει να ξέρουν να ακούν… Όπως ακριβώς και οι γονείς τα παιδιά τους… Εν αρχή λοιπόν η Ενεργητική Ακρόαση, ο σημαντικότερος πυλώνας στην επικοινωνία με τα παιδιά μας.

Ο κύκλος σεμιναρίων «Πώς να μιλήσετε σε ένα παιδί για…» αποτελεί μια σειρά αυτοτελών βιωματικών εργαστηρίων που έχουν σαν στόχο την καλύτερη δυνατή προσέγγιση βασικών ερωτημάτων/προβληματισμών που απασχολούν κάθε γονιό.

Τα θέματα θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν με σύντομες και περιεκτικές εισηγήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες, προκειμένου να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ερωτήματα τους.

Δίνοντας προτεραιότητα στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια, θα στοχεύσουμε σε ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις, αποφεύγοντας την καλόβολη θεωρία που συχνά δεν επαρκεί για να βοηθήσει στην «πραγματική ζωή»… Σας καλούμε να συμμετέχετε, να φέρετε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς σας και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο… Όπως ακριβώς κάνουμε κάθε μέρα μέσα στην οικογένεια μας. Εξάλλου γνωρίζουμε όλοι καλά, ότι ούτε μαγικά φίλτρα, ούτε μαγικές συνταγές υπάρχουν…”

Γιάννης Ξηντάρας Ψυχολόγος – Οικογενειακός Σύμβουλος


ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 • ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : «Επαφή», Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης
 • ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος – Οικογενειακός Σύμβουλος
 • ΕΝΑΡΞΗ : 6 Οκτωβρίου ΛΗΞΗ : 10 Νοεμβρίου (5 συναντήσεις)
 • ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ : Κάθε Παρασκευή απόγευμα 18.30 – 20.30
 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 80€ για την παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου σεμιναρίων. 20€ για την παρακολούθηση κάθε μεμονωμένης ενότητας.
 • ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ /ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ / ΦΟΙΤΗΤΕΣ (με επίδειξη κάρτας) : 50€ για την παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου σεμιναρίων. 10€ για την παρακολούθηση κάθε μεμονωμένης ενότητας.
 • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ : Παρέχεται
 • ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ : Γονείς (μαμάδες και μπαμπάδες), ειδικούς ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, καθώς και σε φοιτητές παιδαγωγικών σχολών.
 • ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ : Με τηλεφωνική επικοινωνία για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Πληρωμή στην γραμματεία του Κέντρου, την ημέρα του σεμιναρίου.  (Δεν χρειάζεται προπληρωμή.)


Προσοχή : Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 6/10/17 ΕΩΣ 10/11/17

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/10/17 , 18.30 -20.30μμ

«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ & ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Σχέσεις με γονείς, αδέλφια, παππούδες, γιαγιάδες, φίλους και συμμαθητές. Τα όρια, η πειθαρχία, η τιμωρία και οι φυσικές συνέπειες…

 •  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10/17, 18.30 – 20.30 μμ

«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΟ ΣΕΞ»

Το σώμα μας, η επιθυμία, τα όρια, η παρενόχληση… Για μια επικοινωνία με διαφάνεια, μέτρο και αυτοσεβασμό.

 •  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10/17 , 18.30 -20.30μμ

«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ & ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ»

Όταν ένας αγαπημένος φεύγει, ο προπαρασκευαστικός θρήνος, το κουτί των αναμνήσεων και οι δύσκολες αλήθειες…

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/11/17, 18.30 – 20.30 μμ

«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Υπολογιστές, tablets, κινητά, p.s, xbox, internet, youtube, facebook, viber, messenger, χιλιάδες εφαρμογές… και οι γονείς πίσω από τις εξελίξεις!

 •  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11/17 , 18.30 -20.30μμ

«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»

Προβληματισμοί γύρω απ’ τον εαυτό, τις σχέσεις, το σχολείο, τους φίλους και την οικογένεια. Ένας ειλικρινής διάλογος με υπομονή και κατανόηση προκειμένου να ενσταλάξουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής υποστήριξης «Επαφή», Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 -21.00 , στο 2106619177.

 

Comments are closed.