Βιωματικό εργαστήριο : (ΞΑΝΑ)ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΜΟΥ)

 

(ΞΑΝΑ)ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΜΟΥ)
ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Μια σπουδή στην αξία της επανεκκίνησης των δυνατοτήτων μας και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας. Ένα εργαστήριο που συνδυάζει τη δημιουργική γραφή και την ψυχοθεραπεία με στόχο την προσωπική ανάπτυξη.


 


«Ξαναγράφοντας την ιστορία μας… Μιλάμε για τον εαυτό μας. Μιλάμε για την ζωή μας.
Ξαναγράφοντας την ιστορία μας… Μιλάμε για τα δεσμά μας, για τη διαδρομή και τα βιώματα μας, για όλα όσα μας καθηλώνουν κι όλα όσα μπορούν να μας αλλάξουν. Ξαναγράφοντας την ιστορία μας… Η αφήγησή μας μεταπλάθει και μεταποιεί εμάς και τον κόσμο γύρω μας: Γιατί αυτή είναι η δύναμη των λέξεων μέσα μας!»


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το εργαστήριο χωρίζεται σε δύο μέρη.

-Την πρώτη μέρα συνάντησης, γίνεται η εισαγωγή και ανάλυση του κειμένου αναφοράς (Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας, Ιθάκη) και ακολουθεί συζήτηση των μελών της ομάδας…
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν ξανά το κείμενο, με όποιον τρόπο αυτοί θέλουν και όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τις προσωπικές τους ιδέες και ιστορίες (‘’ξανά-γράφοντας…’’).
-Την επόμενη μέρα θα γίνει η ανάγνωση των κειμένων (ιστοριών) που έγραψαν τα μέλη της ομάδας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για την εμπειρία τους από την διαδικασία…


«…Δεδομένου ότι η δημιουργική γραφή αποκτά θεραπευτικές διαστάσεις όταν χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο μετάπλασης των εμπειριών και των αναμνήσεων, οι συμμετέχοντες αποκτούν μέσα από τον έλεγχο της ιστορίας που γράφουν, την πρόσβαση και τον έλεγχο της δικής τους, προσωπικής ιστορίας ζωής…»


ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : «Επαφή», Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης
  • ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ : Σ/Κ 25 -26 Νοεμβρίου, 11.00 – 15.00μ.μ  και  Σ/Κ 9-10 Δεκεμβρίου, 11.00 – 15.00μ.μ
  • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 80€ για την παρακολούθηση ενός εργαστηρίου (60€ για άνεργους και φοιτητές) . 120€ για την παρακολούθηση και των δύο εργαστηρίων.
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ : Παρέχεται
  • ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ : Με τηλεφωνική επικοινωνία και προκαταβολή 50% στη γραμματεία (ή σε τραπεζικό λογαριασμό) έως Τετάρτη 22/11. Αποπληρωμή την ημέρα του εργαστηρίου στην γραμματεία.

 

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 20 άτομα . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλούμε να δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

  • Α. «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας», του Χ.Μπουκάι: Σ/Κ, 25-26 Νοεμβρίου, 11.00 – 15.00μ.μ.

Μία ιστορία αναφορικά με τα δεσμά που μας καθηλώνουν, «τις αλυσίδες που μας κρατούν δεμένους» και οι τρόποι απαλλαγής μας από αυτές…

  • B. «Η Ιθάκη», του Κ.Καβάφη: Σ/Κ, 9-10 Δεκεμβρίου, 11.00 – 15.00μ.μ.

Η ιστορία της διαδρομής μας έως σήμερα, « οι Κύκλωπες και οι Σειρήνες» καθώς και η δυνατότητα για την χάραξη μιας νέας πορείας, ενός νέου νοήματος στην σύγχρονη Οδύσσεια του καθενός…


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής υποστήριξης «Επαφή», Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 -21.00 , στο 2106619177.

 

Comments are closed.