ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Με ποιον τρόπο ένας ψυχολόγος μπορεί να παρέχει ψυχική υποστήριξη και να συμβάλει στη θεραπεία των σεξουαλικών προβλημάτων; Πότε είναι χρήσιμη μία επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο - σεξολόγο;

Τα συμπτώματα των σεξουαλικών προβλημάτων είναι ένα συχνό φαινόμενο στη σχέση δύο ανθρώπων, είτε είναι παντρεμένοι είτε όχι. Ακόμη κι αν αφορούν μόνο τον έναν από τους δύο, εν τέλει επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα και των δύο συντρόφων. Ανεξαρτήτως από τη φύση και το βαθμό των δυσκολιών, ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ερωτική ζωή -και κατά συνέπεια συνολικά στη σχέση- του ζευγαριού.

Εν δυνάμει, κάθε σεξουαλικά ενεργός άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα, κάποια στιγμή στη ζωή του. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε φάση της ερωτικής συνεύρεσης, από τη διέγερση και τη σεξουαλική επαφή μέχρι τον οργασμό - αλλά και τη σεξουαλική επιθυμία (libido) εν γένει...

Παρ’ όλα αυτά, και ενώ ένας μεγάλος αριθμός αντρών και γυναικών αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες, συχνά δεν το αναγνωρίζουν, ενώ διστάζουν να ανοιχτούν πάνω σε αυτό το θέμα ακόμα και με τα πιο κοντινά τους πρόσωπα ή και τον ίδιο τον/την σύντροφό τους.

Στην πλειοψηφία τους, τα σεξουαλικά προβλήματα παίρνουν τη μορφή συμπτωμάτων παθολογικής φύσεως - που δεν αποτελούν παρά την σωματοποίηση μιας σκέψης! Από τα συμπτώματα αυτά, εκείνα που εμφανίζονται με την μεγαλύτερη συχνότητα είναι τα εξής:

  • Πρόωρη ή καθυστερημένη ή ανεσταλμένη εκσπερμάτωση
  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Δυσκολία οργασμού και διαταραχές πόνου
  • Μειωμένη ερωτική επιθυμία
  • Έλλειψη σεξουαλικής αυτοπεποίθησης

Η σεξουαλική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και θέτει τους εξής στόχους:

Α)  Την έγκυρη ενημέρωση του θεραπευόμενου, καθώς και την ψυχική υποστήριξή του ως προς την βαθύτερη αποδοχή του σώματος και της σεξουαλικότητάς του, καθώς και την αναγνώριση των προσωπικών του επιθυμιών και αναγκών...

Β) Την ψυχική υποστήριξη και θεραπεία των σεξουαλικών συμπτωμάτων με βάση το ιστορικό και τις προσωπικές ανάγκες του θεραπευόμενου, με σεβασμό και εχεμύθεια, αποσκοπώντας, μέσω της διερεύνησης των ψυχικών αιτίων, στην επαναφορά μιας υγιούς έκφρασης της σεξουαλικότητας του/της!

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άγνοια και η απειρία, παράλληλα με την ελλιπή ή λανθασμένη ενημέρωση (όπως τις υπερβολές ή τις αποσιωπήσεις των φίλων, …και όχι μόνο των αντρών) συμβάλλουν στην ενίσχυση του φόβου και του άγχους και των δύο φύλων για την σεξουαλικότητά τους...

 


Ενημερωθείτε και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μας:

Α) Συμβουλευτική Γάμου & Θεραπεία Ζεύγους
Β) Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ


Samiou Angie

Ανθρώπινος, κατανοητός, εύστοχος με αμεσότητα και ειλικρίνεια που σε κάνει να ταυτίζεσαι και να εμπιστεύεσαι! Συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Stella Konioti

Professional ,he understand
and respects ,the human emotions , respect ??

Xristina Gantela

Εξαιρετική ομάδα ψυχολόγων!

Anny Kallimani

Απίστευτα βοηθητικός κι εύστοχος ο κ. Ξηντάρας, ξεδιπλώνει με άρτιο και τεκμηριωμένο λόγο ό,τι νιώθω/σκέφτομαι συνειδητά ή και υποσυνείδητα! Ευχαριστούμε πολύ!

Dimitra Chatzi

Απίστευτη ικανότητα επικοινωνίας και κατανόησης των προβλημάτων μας. Δημιουργεί περιβάλλον οικειότητας από το πρώτο λεπτό.

Δήμητρα Σαρρή

Είναι πολύ καλός γνώστης της επιστήμης της ψυχολογίας. Έχει απίστευτη πραότητα στον τρόπο που μιλάει και παράλληλα αναλύει όλα τα θέματα με τρομερή σαφήνεια. Είναι αναλυτικός και επεξηγηματικός. Ευγενέστατος και πάνω από όλα πιστεύω Άνθρωπος.

Κική Τογαντζη

Απλός, κατανοητός, δοτικός με όμορφο τρόπο σε βάζει να βλέπεις τα προβλήματα και από άλλη οπτική γωνία εκτός απ’ τη δική σου και αυτό βοηθά πολύ.

Μαρίνα Πασπαλιάρη

Άριστος γνώστης της επιστήμης του. Απλός κατανοητός.

Μαρίνα Μάντζιου

Έχουν άλλη δυναμική οι συμβουλές ή εργαλεία συμπεριφοράς ή σκέψης ή προβληματισμού από έναν ειδικό που έχει ιδιαίτερο τρόπο στην μετάδοσή τους !! Εμπιστεύομαι τον τρόπο του κ . Ξηντάρα .

Panagiotopoulou Eleni

Είναι υπέροχος!!! Σαν ψυχολόγος αλλά πιστεύω ακόμα πιο πολύ σαν άνθρωπος!!!! Μόνο θετικά συναισθήματα σου βγάζει!!! ??????

Μαρία Συμεωνίδου

Εξαιρετικός ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής ! Απλός και κατανοητός, αγγίζει με τον λόγο του ψυχή και νου ! Χαίρομαι ιδιαίτερα που είχα την ευκαιρία να σας γνωρίσω, σας ευχαριστώ πολύ !

Δήμητρα Φωτεινοπούλου

Η αμεσότητα αγγίζει τον νου και την ψυχή! Φοβερός

Eleni Katsani

Ο γιος μου έγινε ολοκληρωμένος άνθρωπος!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσέγγιση!!!!
Παρακολουθώ τα σεμινάρια σας τα οποία είναι εξαιρετικά και με έχουν βοηθήσει πολύ!!!!

Vivi Petsopoulou Kypraiou

Ό,τι χρειαζεσαι από έναν ψυχολόγο…
Γνώσεις, δομημένη σκέψη, απλός και απόλυτα κατανοητός λόγος, ζεστασιά στην έκφραση…τόσο που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό ομιλίας του και νιώθεις ότι μπορείς απόλυτα να τον εμπιστευτείς!!!
Σας ευχαριστούμε κε Ξηντάρα για όλα!!!

Ευτυχια Κιτσακη

Κατανοητός εύστοχος! Δίνει λύσεις 👏

Rachel Tsanidou

Μετά τα σεμινάρια και τα μαθήματα κατάλαβα ένα πράγμα: ΕΙΜΑΙ! δίχως επίθετα δίχως ουσιαστικά! ΕΙΜΑΙ, έτσι απλά!

Maria Tzatzoy Pentogianniotisa

Ένας άνθρωπος που σου μιλάει στην ψυχή και σε βοηθάει να γιατρέψεις τις πληγές σου και να ξεπεράσεις τούς φόβους σου!!! Σε κάνει να νιώθεις άνετα και οικεία.

Αποστόλης Ευήμερος

Ο ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ ??????????????????????????????????????

Sofia Kazinou

Απλός, εύστοχος και εξαιρετικά οικείος…Τα λόγια του αγγίζουν νου και ψυχή… Ένα μεγάλο μπράβο 👏

Vasiliki Papoutsaki

Τόσο εύστοχος, ειλικρινής και κατανοητός!! Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μας βοήθησε να δούμε πιο καθαρά και να βρούμε λύσεις!!! Σπάνια ποιότητα θεραπευτή!

Ρόζα Καρπαθάκη

Εξαιρετικός επιστήμονας! Άμεσος,κατανοητός κ πολύ βοηθητικός!Με το λόγο του αγγίζει ψυχή και νου!

Cecilia Peppas

Ο κ. Ξηντάρας είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, φιλικός και πάνω απ’όλα ανθρώπινος. Τον παρακολουθούσα μέσω Facebook και κατευθείαν κατάλαβα ότι είναι ένας άνθρωπος θετικός και εύκολος στην επικοινωνία και έτσι είναι. Από την πρώτη στιγμή με έκανε να νιώσω πολύ άνετα ώστε να εκφράσω τους προβληματισμούς μου και με κατεύθυνε πολύ σωστά. Πραγματικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Tornesakis Myron

Ο Γιάννης είναι ένας καταπληκτικός επαγγελματίας στον τομέα του. Είχαμε μαζί μια συνεργασία ενός χρόνου και με έβγαλε από πολλά αδιέξοδα. Πολλές από τις κατευθύνσεις που μου έδωσε πέρυσι τις έχω κάνει αρχές μου και είμαι ευγνώμων για αυτό. Μου τον είχε συστήσει μια φίλη. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Maria Ximeroulaki

Απευθύνθηκα στον Γιάννη μιας και μου φάνηκε από τα βιντεάκια πολύ κατανοητός, φαινόταν ότι οι κατευθύνσεις που έδινε στόχευαν εκεί που έπρεπε και ότι τα βήματα ήταν απλά και ξεκάθαρα. Από την προσωπική μου εμπειρία θα πω ότι η προσέγγιση του ήταν ανθρώπινη, φιλική και πραγματικά με βοήθησε στα ζητήματα που έθεσα!

Panos Lymperopoulos

Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος, σε έναν πολύ φιλόξενο χώρο.

Maria Geo

καταπληκτικος ψυχολόγος….
με άριστη προσέγγιση σε όλα τα θέματα.
σε ευχαριστώ πολύ για όλα κ ευελπιστώ να μπορεσω να ξεκινήσω σύντομα ξανά τις συνεδρίες μου.

Danai Papadopoulou

Υπέροχος άνθρωπος, καταπληκτική δουλειά ❤️

Ρένα Κανάρη

Φοβερός άνθρωπος!!!
Εκπληκτικός επιστήμονας!!

Andreas Perrakis

Πολυ δυνατος με θετικη ενεργεια και με πολυ ευχαριστο απλο επεξηγηματικο λογο μεταδιδει χαρα ηρεμια.

Alkistis Sidiropoulou

Γνωστης, αντικειμενικός, ξεκάθαρος και αναλυτικος επαγγελματίας ?

ΕΦΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εκπληκτικός επιστήμονας!! !Άψογη συνεργασία.

Laura Anastassopoulou

Ενας λογος που χαιρομαι που μπηκα στο fb, εστω και αργα: ανακαλυψα τον κυριο Ξηνταρα και παρακολουθησα ενα σεμιναριο του. Αμεσος, κατανοητος, με παραδειγματα, με ανοιχτη σκεψη και διαθεση. Και με χιουμορ, που βοηθαει οταν συζητας δυσκολα θεματα, οπως το πως να μιλησεις στα παιδια σου για το σεξ. Τον προτεινω ανεπιφυλακτα

Κωνσταντίνα Νιάκι

Άριστος επιστήμονας με πολύ θετική σκέψη!

ΑΡΘΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Comments are closed.