Have a question?
Message sent Close
Υπηρεσίες xidaras background photo new 5

Ατομική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Καμιά φορά, θέματα που αφορούν τις προσωπικές μας σχέσεις, υπαρξιακά ερωτήματα αλλά και καθημερινές δυσκολίες, έρχονται να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξή μας, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Μπορεί να μη γνωρίζουμε ακριβώς πού οφείλεται η ένταση ή το άγχος που βιώνουμε, να νοιώθουμε ότι «δεν πάει άλλο», ότι έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο… Μπορεί ακόμη να μας έχουν επηρεάσει κάποια γεγονότα της ζωής μας, όπως μια απώλεια, ένα διαζύγιο, η ανεργία, κλπ, μπροστά στα οποία νοιώθουμε αδύναμοι να δράσουμε και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Η ατομική συμβουλευτική, η ψυχολογική υποστήριξη και η ψυχοθεραπεία μας επιτρέπουν να βρούμε την απαραίτητη υποστήριξη που χρειαζόμαστε ώστε να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μας βοηθάνε….

Υπηρεσίες couple simvouleytiki

Θεραπεία Ζεύγους

Η συμβουλευτική γάμου και η θεραπεία ζεύγους απευθύνονται σε ζευγάρια παντρεμένα ή μη που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση ή και στον γάμο τους. Προβλήματα στην επικοινωνία, στην αλληλοκατανόηση, διαφωνίες σχετικά με τα παιδιά… ή με τα πάντα! Έλλειψη σεβασμού, εμπιστοσύνης, ερωτικής επιθυμίας.

Είναι η περίοδος στην ιστορία του ζευγαριού όπου βασικές αξίες και συναισθήματα αμφισβητούνται: αγάπη, συντροφικότητα, κατανόηση, υποστήριξη, εμπιστοσύνη παύουν να υφίστανται και έτσι μειώνεται….

Υπηρεσίες xidaras background photo new 1

Συμβουλευτική Γονέων και Οικογένειας

Πώς μπορεί άραγε ένας γονιός να αποκτήσει την τόσο απαραίτητη κατάρτιση ή έστω την πρόσβαση στις γνώσεις και τις δεξιότητες που αφορούν τον ρόλο του ως γονέα;

Φαίνεται να μην υπάρχει σχεδόν κανένας σχετικός φορέας ή έστω κάποια έγκυρη και ασφαλής πηγή ενημέρωσης για έναν από τους σημαντικότερους ρόλους που αναλαμβάνουμε στη ζωή μας. Και αυτό συμβαίνει παρ’ όλο που ζούμε σε μια εποχή στην οποία ακόμη και για την ανάληψη των πιο απλών εργασιών, απαιτείται κάποιο είδος πιστοποίησης ή ειδίκευσης – με βασική εξαίρεση όμως….

xidaras_pedia_6

Ψυχολογική Υποστήριξη Παιδιών & Εφήβων

Τα μικρά παιδιά έχουν έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, και έναν μοναδικά δικό τους τρόπο να αντιλαμβάνονται ό,τι τους συμβαίνει, μέσα από την αθωότητα και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει την παιδική ηλικία.

Οι ενήλικες όμως συχνά θεωρούμε ότι  ”…είναι μικρά…”, κι ότι δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν ή να αισθανθούν τη σοβαρότητα κάποιων καταστάσεων, τις οποίες -κατά συνέπεια- τείνουμε να κρύβουμε ή να ”μεταμφιέζουμε”…

Υπηρεσίες xidaras background photo new 4

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Πάνω από όλα είναι οι σχέσεις των ανθρώπων, η δέσμευση και η επένδυση σε αυτές, η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη, η φροντίδα, το νιάξιμο…Ανθρωπιά, κανονικότητα, ειλικρίνεια…Αλλά και χιούμορ και απλότητα…

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά στοιχεία για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά, ένα κλίμα που επιτρέπει την εγγύτητα, την ανοιχτότητα, την αληθινή επικοινωνία…!

Υπηρεσίες online simvouleytiki

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Όπως φαίνεται, οι online συνεδρίες αποτελούν έναν πολύ χρήσιμο τρόπο για τη λήψη ψυχολογικής στήριξης, ειδικά στις περιπτώσεις όπου η άμεση επαφή με τον θεραπευτή, είναι δύσκολη.

Ίσως για πολλούς ανθρώπους η έναρξη ψυχοθεραπείας ή συμβουλευτικής από τον δικό τους χώρο είναι η μόνη δυνατότητα που έχουν για να δοκιμάσουν να πάρουν την ψυχολογική στήριξη που τόσο χρειάζονται…