Εστίασε το βλέμμα σου μπροστά

Εστίασε το βλέμμα σου μπροστά σε αυτό που μπορείς να κάνεις όχι πίσω σε αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις!

Αυτή η φράση μου θυμίζει μία άλλη αγαπημένη, του ίρβιν γιάλομ, ”Αργά ή γρήγορα πρέπει να παραιτηθούμε από την προσδοκία για ένα καλύτερο παρελθόν!!!” Και είναι έτσι ακριβώς…

Είναι γεγονός βέβαια ότι το παρελθόν πολλές φορές μας πονάει, μας πληγώνει, μας κρατάει καθηλωμένους στις σκέψεις μας σε όσα έχουν γίνει, αλλά το θέμα είναι όμως πως ”ότι έχει γίνει έχει γίνει” και το  και το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι οι πράξεις μας στο μέλλον, στο από δω και μπρος.

Για αυτό και πρέπει να εστιάζουμε σε αυτό που υπάρχει μπροστά μας, στις δυνατότητες  που μπορούμε να αναπτύξουμε, στις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε.

Κοιτάξτε μπροστά, κοιτάξτε ψηλά, κοιτάξτε μακριά και πάνω από όλα δείτε το μέλλον με αισιοδοξία κοιτώντας μέσα σας, ανακαλύπτοντας τις δυνάμεις σας και βρίσκοντας τρόπους να πάτε τη ζωή παρακάτω.

Όλα τα άλλα είναι ιστορία, είναι παρελθόν (κι ως τέτοιο είναι χρήσιμο για να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι για ένα καλύτερο μέλλον).

Εστίασε το βλέμμα σου μπροστά, ψηλά, δυνατα!

Γιάννης Ξηντάρας

Με την εγγραφή σας στο newsletter θα ενημερώνεστε για όλες τις νέες δράσεις του Κέντρου μας: σεμινάρια, μαθήματα, ομάδες!

* Δείτε στην Αρχική σελίδα πως μπορείτε να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ τα 4 Σεμινάρια Ψυχολογίας!!!

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου

Comments are closed.